link with me in ym...

Friday, 5 December 2008

magician world


part ini sya nak letakkan link ke dunia magik saya...bukan khayalan tetapi realiti...tapi bukan jampi lah plak cuma perkara yang biasa dibuat dalam magik show kat tv tuuu....juz untuk permainan gambar




untuk pelajaran pertama ni...hehehehe...macam cikgulah plak...saya akan memperkenalkan asas magik...buat sementara ni hanya ada pengenalan secara ayat...untuk video akan dimuat naik dalam masa terdekat ini...harap dapat bersabar...er...perkara asas yang anda perlu tahu adalah 'asas menggenggam'...maaf lah yerkkk...actuly ada sebutan am dia yang biasa di pakai oleh magician tetapi tu saya lupa lah plak....hehehehehehehe...tapi sebelum tu perkenalan dengan kad...actuly nak wat magik tak perlu pakai special kad pn....tapi dek biasa ngan special dek ada bezanya sebab itu lah kebanyakan magician pakai kad ngan art dia lebih kurang macam art yang ada kat gambar atas tu...errr apa art tu???? itu lah kebanyakan soalan yang akan ditanya pada saya...actuly art tu adalah seni yang ada pada belakang kad tu...nombor, huruf dan simbol pada sebelah kad tu lagi magician panggil pip's...so, dalam satu dek kad...terdapat 52 keping kad yang terdiri dari pada A,2,3,4,5,6,7,8,9,10,J,Q,K...pada kotak baru dek kad ada 4 atau 6 keping joker (kad yang paling saya tidak suka...)tetapi jika anda membeli dek kad itu dari ellusionist...satu syarikat pembuat peralatan magik terbesar...hanya terdapat 2 keping joker dan 2 keping free kad...dan semua kad yang ganjil tu perlu dikeluarkan dari satu dek...maka 1 dek kad yang biasa dipakai adalah kad tanpa joker...berbalik kepada 'asas menggenggam' tadi...terdapat pelbagai cara dan styl memegang kad dan pada kebiasaannya, dek kad dipengang pada tangan sebelah kiri, mukin ada yang memakai sebelah kanan tetapi dengan memakai sebelah kanan ia akan menyukarkan pembukaan fan di sebelah kiri...kalu tak paham cuba anda wat fan di kedua-dua belah tangan...dan tengok angka dan simbol...anda akan dapat melilhat perbezaannyer kalu anda melakukan secara praktikal...setakat ini sahaja dulu...untuk pelajaran akan datang...akan diterangkan dengan mengunakan video...ia dikenali sebagai DOUBLE LIFT...dan BOTTOM PALM...jika tersalah ejaan...minta pembaca tolong betul kan k...erk sebelum menutup tirai cuba anda menaip nama "oz pearlman" dalam youtube blog ni...akan ada seorang lelaki yang agak botak sikit...jngan heran...dia tu magician gak n kebanyakan ilmu saya...datang dari dia...assalamualaikum...

1 comment:

jefry said...

hai abang kuki...........
masih ingat aku siapakah ker???